Fynda

Firade min vän S son idag, 3 år har han blivit.
Efter vi varit där tog vi en sväng till K-rauta, där fynda vi tapeter till lillgummans rum som skall göras iordning.
Ni vet ju att jag gillar röda lappar och rea=) När vi kommer in på K-rauta så står de massa tapeter precis när vi kommer in, på tapeterna är de märkta med 20%. Ordinarie pris 165 kr, räknade ut lite snabb att de skulle bli ca 130 kr rullen, de tyckte jag lät lite dyrt snål som jag är, men jag gillade verkligen tapeten. När jag lägger tillbaka den och går runt så står de en stor skylt "70% på ordinarie pris". Tjoho, snacka om tuuur! Så jag köpte 6 st ROSA rullar för ca 300 kr, billigt!




                                          

Tror de va bra att jag va grinig häromdagen, gud va jag fått fart på "gubben". Han har börjat med äldsta sonens rum, skall börja måla taket sen alla väggar. Ska bli vitt tak+3 väggar och en svart, kommer bli skitsnyggt! Efter de är gjort ska vi flytta yngsta sonens rum till de rum som min äldsta hade förut och då blir de till att sätta upp fynd tapeterna i prinsessansrum, gud va jag längtar tills allt är klart. Måste intala mig själv "Tålamod", hehe.

Har haft tvättstuga idag igen, så nu är all tvätt borta så härligt! När min man skulle backa ut från tvättstugan så av bara farten så vrider jag hela kroppen så jag sitter vänd så jag har full kontroll åt alla håll och vinklar, (tror de är min syrra som kör...) då tvärnitar han, tittar på mig och säger " jag har körkort " jag vrider mig sakta tillbaka och sätter mig och tittar rakt fram och säger inte ett ord, hehe.... Jag har gått in helhjärtat med det här att vara handledare=)

Gravida syrran och sambo va hit, alltid lika trevligt!
Älskar mina syskon, va skulle jag göra utan er!

Kram M


Överraskande

Ställde mig nyss på vågen, det har gett resultat av att dra in på gosaker. -0,5 kg, jippi!!!!
Om jag bara får gå ner typ 5 kg till så kommer jag bli en gladare människa och komma i kläderna jag hade innan jag blev gravid.

Den här bilden gillar jag, man kanske ska göra så nästa gång ;-)





Kram M

Så gulligt=)

Efter maten skrev mina två söner ett vykort till min vän Js dotter.


Det här kortet har min äldsta son skrivit han är 7,5 år


Hur gulligt är de inte, kolla stavningen=)



Det här kortet har min yngsta son skrivit han är 5,5år



Samtidigt som han gör de där så kallade "bokstäverna" säger han "jag har hoppat hoppborg och köpt halsband och godis" Låter precis som han sitter och skriver, så gulligt.


Kram M


Familjedag

Nu är man hemkommen från familjedagen som va i Lögdö, mycket trevligt måste ja säga. Grabbarna fick sig ett varsitt halsband av farmor och skelettmugg av mormor. Lillgumman fick en rosa kamoflagefärgad mössa av sin mormor, hon blev hur sööööööt som helst i den.
De bjöds på teater, barnen satt helt still och bara titta, bra budskap hade den. Syrrans sambos systers barn va med, han är super gullig!
Han är bara 3 år men pratar som han vore 5=) Han var helt inne i teatern och när de pumpade ut de där skitvattnet så fiskarna mådde dåligt så ställer han sig upp å säger " Nä, gö inte så där" med en ledsam röst. Barn förstår mer än va man tror.
Nu kommer vi till den delen som min man och systrar tyckte va roligast idag...
De är min syster C som ska köra därifrån när vi ska hem, hon ska alltså backa med min älskade bil som jag håller så kär. Jag öppnar rutan kliver ur bilen för att dirigera, hon backar sakta sakta (för jag säger ju de) när hon backat så långat att de är dags att börja åka fram nä, men va gör då. Jo, jag nästan hänger i rutan typ håller emot för jag trodde hon skulle åka framåt å där stod de ju en annan bil, de va som lite lutning neråt . Min syster tittar på mig o även min man o andra syster bak å frågar "Va f-n ja håller på med", jag reagerar väl inte så mycke utan är helt inne i hur hon ska köra. Hon börja köra sakta framåt o när jag ser att vi inte törnar i nån annan bil säger jag "de här går fin fint du kommer förbi" i samma veva som jag ger henne grönttecken å hon ser att de går så gasar hon som man vanligtvis gör, men jag tror ju att hon inte vet att hon gasar (fråga mig inte hur jag tänkte) Så jag springer bredvid å försöker bromsa bilen, fattar ni hur roligt de måste ha sett ut! Igen tittar de på mig men den här gången gapskrattar dom. Min man sa så här " Hoppas ingen filmade dig nu så du hamnar på youtube..." De vore ju inte så kul fattar nu va lustigt de måste ha sett ut, jag var ju helt inne i körningen, haha. Han sa även de att han är glad att han satt i baksätet där de är tonade rutor så ingen såg att han va med, hihi

Nu ska vi äta gogratäng med kycklingfilé, mums!
Ha en trevlig lördagkväll för de ska vi ha!

Kram M

Grinig!

Jag är trött (självförvållat) o grinig, rent av på dåligt humör!!! Har haft tvättstuga ser bara tvätten som MÅSTE vikas nu så de inte blir skrynkligt, för ja hatar att stryka. Sen ser jag allt annat som borde göras...
Veckan har inte gått som planerat heller, ville ju börja motionera men då blev man väl tvärförkyld. Sötsaker har ja dragit ner på men inte slutat med helt =(
När man är på detta humör så blir de naturligt konflikter med den man bor med, för då måste jag naturligtvis säga allt han BORDE ha gjort. Tur att han är så förstående...hehe.
 
Älskar dig ändå B fast du inte gjort alla de där sakerna!

Kram M

Big Brother

Va uppe till 3.30 i natt, de va aslänge sen man va vaken längre än till klockan 1. Jag och syrran J satt å såg Big Brother 2004 i 4 timmar=) Jag är ju en sån här människa som följer alla möjliga olika tv-serier och nån måste göra så tittarsiffrorna går upp ;-)
Har en fundering bara, Varför ställa upp i ett sånt program? Tala om att göra bort sig och inte bara för några få männsikor utan för hela j-la sverige. Tycker faktiskt lite synd om dem, kan inte vara lätt att leva med detta.
Ja, ja deras val och liv...
                                                       
Kram M


Magsjuka

Nä men tror ni inte på den att min äldsta son åkt på magsjuka, hur många dagar hann han gå på skolan...
Vi är familjen med otur när de gäller magsjuka, förkyldningar, astma, öroninflamation mm
Vaknade i natt av att jag hör en röst  " mamma" . Jag flyger upp och säger "Ja, gubben va är de" i samma veva hör jag splash... Han kräks ut över  hela trappan, ser att de är påväg att komma mer, så vi skyndar oss in på toa.
Jaha, då var de bara att ställa sig och svabba trappan mitt i natta. Kryper ner i sängen, hör hur han hurklar efter ca 1 timme, frågar om vi ska gå ner och sova men de vill han inte. Man sover inte bra när ens barn är sjuk. Va jag vill komma fram till är att när klockan ringer och min man ska upp frågar jag "Har du hört K i natt" Han svarar "Nä, vadå"... Snacka om att sova sten hårt, så om nån tjuv är intresserad att komma å ta lite värdefulla saker så gö de när min man sover själv här i huset, de finns mycke smått o gott ni kan hitta ;-) Ett tips "Låt bli kudden, DÅ väcker ni honom"
                                       


                                                                               
   


Kram M


Härligt

Varje gång lillgumman varit trött i dag har jag ammat och sen lagt ner henne i vagnen å då har hon somnat av sig själv, så härligt! Hon är van att somna antingen vid bröstet eller famnen, så jag hoppas de håller i sig, man vet ju aldrig om hon sätter "tjursidan" till för hon är ju sååå lik mig.

Trist väder idag, varit en hemma dag.
Mamma o Pappa + syrran J kom och hälsade på på förmiddagen. Syrran hade köpt Kalle Sprätt åt grabbsen, det  va uppskattat=)
Fick besök av moster E och mina kusiner på eftermiddagen, oj va lillgumman blir glad när de kommer folk hela tiden, hon ler , jollrar och sprattlar med både armar o ben. Även mamman blir glad, är ju så sällskapssjuk!

Har fått massa roliga saker av grannen här i dagarna, en dag fick jag 2 rosa lakan till lillprinsessan och gardiner  med fotbollsspelare till yngsta grabben, i dag fick lillprinsessan rosa/bruna stickade strumpor, såååå fina!!!!

Gardinerna ville han naturligtvis sätta upp på engång, så de var bara ta fram strykjärnet och fönsterputs o skrapa.
Nu tänkte jag att jag skulle vara lite pedagogisk, så min yngsta grabb fick putsa och stryka sina gardiner själv (hjälpte naturligtvis till)  Men snacka om stolt kille när de blev klart ,så fort nån kommer så visar han sina nya gardiner, gulligt!

Nu sover alla barn så nu tänkte jag mysa med min man!

Puss o Kram M


Mysmorron

Usch, va trött ja var när jag klev upp med min äldsta son i morse, vi gäspade ikapp. Gick o la mig igen o sov i ca 30 min till, de behöves kan ja lova!
Gud vilken glad mamma jag varit här på morgonen. Lillgumman sov så jag frågade va min yngsta son ville göra så vi började med att spela spel, jag vann, jippi (är väldigt dålig förlorare) Sen byggde vi 3 pussel, syndes att han njöt av att det bara var jag o han som gjorde nåt, jag njöt nog lika mycket för den delen=)

Nu har lillgumman nyss ätit en liten portion gröt, de tyckte hon va mumsigt. Ligger nöjd i babygymet och leker, då kanske "mamman" ska göra lite nytta...

Kram M


Ont i halsen

Jaha, nu börjas de, förkylningar!. Lillgumman blev snorig i söndags, yngsta sonen börja nysa o hosta i morse.
Nu har jag asaont i halsen, hoppas de går över fort, tänkte ju börja röra på mig.
Kanske tur i oturen =)                                                      

                                                            

Natti natt M


Bullbak

Idag börjde dagen med att jag väckte min äldsta son vid 7-tiden, ögonen sved mycket mer än igår morse...
Han gäspar, tog trötta steg nedför trappen o utbrister glatt när han kommer in på badrummet, "Visst ja, de är skola idag" Lika lycklig som igår, de håller i sig!

Tog en promis till mitt jobb (är mammaledig nu), kul o träffa alla, va ett tag sen.
Sen tog man "tjuren vid hornen" och gick upp på örnen (moster bor där), h-vete vilken backe. Få se de som träning (som en viss person skulle ha sagt ;-)

Gjorde en bulldeg med min yngsta son o hans tjejkompis R. Medans den jäste lekte de "mamma, pappa, barn", så kul att se att han kan leka lite "lugnare" lekar än bara "kill-lekar". När de va dags för utbak va de snabbt tillbaka vid bordet. Visade dem hur de skulle göra med kavlingen, margarinet, sockret o kanelen, efter de säger jag "vänta" för jag höll på med middagen samtidigt. Då säger kompisen  " Kan du laga mat samtidigt som du bakar"  Hon ar mycket förvånad att jag gjorde två saker samtidigt, man är väl tjej, kan gå o tugga tuggummi samtidigt också=)=)=)

Lillprinsessan fick morotspure för första gången, åt upp halva burken, trodde inte hon skulle tycka om det men hon är matglad av sig. 

På kvällskvisten gick jag alldeles själv utan barn o man till min vän J. Där bjöds de på kaffe o hennes dotter E bjöd på "charm", sötjänta där!

Nu är min gravida syster här, hon har betygsatt bullarna 10 möjliga av 5, mycket positivt!
Hon va till barnmorskan idag, allt såg fin fint ut. Skulle prata om förlossningen nästa gång, avundas henne inte...
Barnmorskan tror de är en tös, så nu får vi se vem som gissar rätt, spännande!

                                                      



Kram M


Skolstart

Skoldag för min äldsta son idag, han börjar 2:an. Nu måste man börja kliva upp på morgonen, men de är skönt o få lite rutin på vardagen igen. Har liiite ont i ögonen, svider liksom när jag blinkar, får väl lägga mig i tid i kväll.
Behövde bara säga "skola" till K i morse så flög han upp o skrek  "Jippi skola, va jag har längtat". Skönt att han har sån inställning så man slipper tjata på morron,  men den dagen kommer ju säkert också....

När K slutat skolan vid 11-tiden ska vi hälsa på min gravida syster J o sambo, hon har bara 5 veckor kvar nu. Gud va jag längtar att bli moster! Tror faktiskt de blir en pöjk, men blir lika överlycklig om de blir en tös=)

Nu ska jag bara vänta på att min andra son ska vakna så vi kan äta frukost tillsammans.

Alla som börjat skolan idag önskar jag en trevlig skolstart!

Kram M


Tupperware-party

Jaha, då har man varit på ytterligare ett tupperware-party, dyr plast = bra plast!
Köpte en sån där äggbox, man kan ta ur äggbehållarna och ha de löst i kylskåpet å då får de plats med 20 ägg istället för 10 och ta själva boxen o ha tex margarinpaket i, 2 i 1=) Gillar när man får så mycket som möjligt för pengarna!
                                                                     
                                                                         

Va på Kina o åt middag, mamma o pappa bjöd, tusen tack! De va asgott, fattar inte att man äter fast man är proppmätt.
Kanske för att ja ska börja mitt "nya liv" i morron...

Två grejer jag ska göra:

1. Sluta med gosaker (som man ätit varje dag i sommar)
2. Röra på mig!

Vet faktiskt inte vilken punkt som är jobbigast...
Sa till min man att i morron börjar HANS helvete=)=)=)
Mycket grönt (han hatar de) o mycket gnäll (kanske) från min sida...
Tur jag har bloggen som jag kan avreagera mig på!

Kram M




Skrämde grabbsen=)

Min yngsta son kom in gick, ner och spelade guitar hero med sin far. Ca 2 min efter ringer de på dörren, jag öppnar, ingen där... Hmm, hör viskande barnröster, hör att de är min äldsta son o hans komis M. Nä, nu ska de få tänkte jag=) Stänger dörren, hukar mig så de tror att jag gått in. Hör hur Ks kompis M säger " Gö de igen K om du vill" så skrattar de ikapp. Min äldsta grabb kommer smygande o när han kommer fram till trappan hoppar jag fram o skriker "Buuuuu" J-vlar va rädd de blev, hahahaha. Kompisen sprang o gömde sig, K snubblar bakåt o ramlar(han gjorde inte illa sig) å jag asgarvar! Min humor=) Sen skrattade de med mig, hihi.

Så passa er om ni ska busringa på min dörr ;-)                    

Kram M                                                                                  

Mitt andra hem

Igår var man på sitt andra hem, Birsta City. Handla tröjor till äldsta grabben och skedar, pipmugg o nappflaska med nalle puh på till lillgumman. Va tag 3 betala för 2, gillar sånt o reagrejer. Slipper man kanske gnida stenen... Ska berätta om stenen nån gång.
Syrran övningskörde hem, hon klarde de galant! Snart har du körkortet gumman!

Åt skräpmat till middag, lat som vi oftast är...

På kvällen fick man besök av sina "favvo" mostrar och kusiner + en hel undomsgård, lika trevligt som vanligt!
Fast de va inte mig de ville träffa de va lillgumman, men ja är lika glad för de, och hon också för den delen. Hon kunde inte äta när de fanns så många att titta på, nyfiken tjej (lik sin mor)

Hämtade mamma o pappa från tåget vid 23-tiden, de kom hem från varma Grekland. Usch va bruna och lyckliga de såg ut, lite avis faktiskt. Syrran körde hem från tågstationen o helvete va hon tar efter mig, inte positivt, snacka om  gasfot. T.o.m mamma tjöt till där bak. Jag har ju sagt att hon måste gasa när hon gör en vänstersväng men då mena ja inte pelle i botten. Måste genast ta ur henne de=) Hon kanske trodde de va forden hon körde o den behöver ju liiite mer gas än mazdan....

Kram M


"Det är jag..."

Tele ringer, jag svarar, en kvinnoröst som säger "Hallå" jag svarar "Hej" hon hör nog i mitt hej att jag inte hör vem de är, ( vilket är rätt) då säger hon "det är jag...". Hur ska jag veta vem "jag" är, känner ganska många "jag"... Hon är inte den förste och säkert inte den sista som säger så, haha. Lite komiskt faktiskt=)

Kram M

Amma

Herregud va jag tycker de är mysigt att amma!
Lillprinsessan som nu är 6 mån har ju börjat med smakportioner o jag får lite ångest på tanken att sluta amma nån gång i framtiden...
Hon ligger vid bröstet, smaskar o äter o tittar en rakt in i ögonen, hur gulligt som helst!
Ska vara lite ärlig också kanske, inge skönt när hon biter ihop och drar, men de glömmer man fort=)

Lillprinsessan tycker verkligen om maten, de gjorde hon från första skeden. När vi sätter henne i matstolen o hon inte får sin potatis tillräckligt fort då skriker hon o då menar jag skriker så hon blir röd i ansikte. Blir tvärtyst när hon får första tuggan, snacka om att ha humör, måste ha fått efter sin far, eller va tror ni=)

Är de nån som vågar chansa hur länge jag kommer amma, haha!

Bäst jag slutar nu, en hungrig tjej som vill ha tissen=)

Kram M





                                       

Lusten=)

I dag kom städlusten, ååå va fint de blev, undra hur länge de får se ut så här....

Min äldsta son kom hem från sin gudmor vid 12 tiden, en överlycklig grabb. 
Igår hade de tagit en sväng till Birsta o ätit glass o köpt godis. Spelat Uno 5 ggr varav K vann 3ggr, han har samma vinnarinstinkt som sin mor tror ja;-)
Det K tyckte va roligast va att han fått vara med gudmors dotter E hela tiden=)
De kan man ju förstå, hon är ju en sån go o glad liten tjej.

Har haft besök av U o L idag, mycket trevligt! Har kommit på att jag är nog väldigt social av mig, har väldigt svårt att vara själv. Det kryper i kroppen o jag börjar nästan klättra på väggarna om jag är själv, tur man har syskon som är lika. 
Kanske ska träna på att vara själv, eller nä de vill jag inte!  Ni får stå ut med mig=)

Kram M

Röjandet

Jag som skulle röja idag, hmm blev inte så mycket med den saken... Började i min sons rum, hade kommit i form o tyckte de va riktigt roligt då kommer min man hem o frågar vart maten är... Hoho såg han inte att jag städade! Han är  så van att maten står på bordet när han kommer hem, men idag så fick han ställa sig o göra iordning själv o de va inte poppis. Så där tappade jag lusten att fortsätta (har man nåt att skylla på;-)

Efter maten tog jag, lillgumman o syrran J en sväng till vännen V. Där bjöds de på kaffe o fikabröd o ett gott skratt, hon är en sån otroligt glad människa!
 
När vi åt lunch idag så rapade syrran J (hon är väldigt pryd av sig) o säger " Där lurade jag arslet på en prupp"
Jag o min andra syrra svimma nästan, vår pryda syster, va ha hänt, haha. Kul att du bjuder på dig själv!
Nu menar jag inte att du ska sitta o rapa överallt, men jag älskar folk med humor=)

I natt sover min äldsta son hos sin gudmor J, gud va gullig hon är som vill ha honom. Hoppas de haft de mysigt!

Kram M


Bodaborg

Mitt hem ser ut som bodaborg, borde ta betalt om de kommer nån.
I morse när jag vakna tänkte jag " i dag ska jag röja" , hos oss städar man inte eller plockar man röjer. Tanken var ju bra, men vet ni va jag gjorde istället, titta på film, mycket trevligare. Nu när filmen är slut så är man tillbaka till verkligheten, usch. Ska ta mig i kragen nu o göra de jag tänkte i morse... Få se om jag lyckas=)

Kram M


Mycket arg i trafiken....

Jag är fruktansvärd hetsig när jag kör bil. Jag har alltid bråttomt och tycker alla andra borde stanna hemma....  Min negativasida....
Nu är de så att min lillasyster C övningskör med mig, mycket duktig måste ja säga;-)
Men sen finns de många puckon som är ivägen när jag ska lära henne hur man kör som idag tex.
Hon ska köra ut från parkeingen, hon står på parkeringen längst ut, så de är bara att backa lite o köra fram.
Nä men va händer när hon håller på att backa, jo de kommer en o ställer sig bredvid där de inte är nån parkering.
Jag viftar med händerna och gestikulerar att de inte är nån parkering, till slut så åker den arga kvinnan när hon upptäcker att de inte är en parkering. Syrran gör ett nytt försök o ska åka fram, då kommer de en farbror med keps o hans fru o ställer sig bredvid. Va är de folk inte fattar!!! Jag viftar helt hysteriskt o han bara tittar på mig.  Då öppnar syrran bildörren ( hon hittade inte hur man öppnar fönsterrutan) och säger snällt att de inte är nån parkering där han står. Han ser ut som ett stort frågetecken o säger "jo de är handikapp"  Men hallå, vet han inte hur en handikappskylt ser ut. Efter att syrran diskuterat med honom så backar han hysteriskt bakåt o släpper av frugan mitt i vägen... Han blev nog sur för att en ungdom talade om för honom att han parkerat fel. Tillslut kommer vi därifrån.

Hade kvällsbesök av min vän J mycket trevligt måste jag säga. Man skrattar alltid med henne, o ett gott skratt förlänger livet.

Nu ska jag se film med mina älskade systrar, ni får mig också att skratta=)

Kram kram M

Välkommen till min nya blogg!

Hej hej!

Mina nära och kära har blogg som jag dagligen följer, så varför inte fixa en egen=)

Jag är en lyckligt gift 3barnsmamma som alltid (eller rättare sagt ofta) är positiv till de mesta!
Jag älskar min släkt o mina vänner, va skulle ja göra utan er!

Kram M

RSS 2.0